ECONOMIA
- Fulleda

Celler Matallonga presenta el seu vi blanc ‘Escorça’

El Celler Matallonga de Fulleda de nova creació presentarà a partir de les 21:00 hores d’avui el vi blanc ‘Escorça’, un caldo elaborat amb Macabeu del qual se n’han elaborat unes 900 botelles. La presentació consistirà en un maridatge de l’Escorça amb formatges d’Agramunt Montber, elaborats amb llet de cabra de manera artesanal. La presentació es durà a terme a la Sala polivalent de Fulleda i s’espera la participació d’un centenar de persones. Prèviament, a les 20.00 hores, es farà una visita guiada al Celler que compta amb vinyes de terrer algunes d’elles centenàries de les quals ha sortit l’Escorça.
En el transcurs de l’acte es donaran a conèixer també les etiquetes dissenyades (escrites també en braille) per Ramon Guixes que distingiran els vins d’aquest nou celler de la comarca de les Garrigues que forma part de la Denominació d’Origen Costers de Segre. Joan Penella, impulsor de Matallonga, comenta que “elaborem un producte natural amb els recursos que ens dona el territori”. En aquest sentit, tot el vi que elabora “és de collita pròpia” i “no intervé cap intermediari” ja que “és un projecte familiar, que neix fruit d'una llarga tradició com a pagesos i viticultors i d'un gran respecte per la terra i l'entorn”.
D’altra banda, el celler presentarà properament el seu vi negre el ‘Vi del Banya’. Si voleu més informació de Celler Matallonga podeu consultar el seu lloc web: www.cellermatallonga.blogspot.com.