COMARCA
- Llardecans

Inauguren les obres de condicionament i millora del camí de Llardecans a Aitona

Moment de la inauguració de la pista

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va inaugurar el passat 22 de juliol les obres de condicionament i millora del camí que va de Llardecans a Aitona.
Aquesta actuació ha suposat una inversió de 653.638 euros. L’alcalde de Llardecans, Josep Maria Pardell, va fer una valoració molt positiva de la inauguració d’aquest nou tram ja que permetrà, va dir, “unir el Baix Segrià amb la part alta”. El primer edil va explicar que s’ha dut a terme l’arranjament de 7 quilòmetres de longitud de la pista que va de Llardecans en direcció a Aitona i que tot i que la pista té una limitació als vehicles de gran tonatge, les obres projectades s’han dissenyat per suportar una intensitat significant de vehicles pesats. En concret, s’han construït 3.000 metres de cunetes de terres i 3.300 metres de cuneta formigonada i s’han executat 8 noves obres de drenatge transversal.
Es tracta, però, segons l’alcalde, d’una primera fase, ja que resten dos quilòmetres més que també pertanyen al terme municipal de Llardecans. Aquest darrer tram interacciona amb les obres del canal Segarra-Garrigues, pel moviment de maquinària i el trànsit de vehicles de moviment de terres i subministrament. Per aquest motiu, es va decidir ajornar els dos quilòmetres en una segona fase quan les obres del Segarra-Garrigues hagin finalitzat ja que “les màquines haguessin destrossat el camí recentment arranjat” va remarcar Josep Maria Pardell.
Aquesta futura segona fase, també inclouria a més dels dos quilòmetres esmentats, la variant que va cap a Maials. D’aquesta manera, el tram s’ajuntaria amb la pista d’Aitona, que actualment aquest ajuntament ja té asfaltada. Finalment, hi haurà també una tercera i quarta fase, on es duran a terme les obres de millora del camí que va de Llardecans a Flix i el condicionament d’un camí interior del municipi de Llardecans, respectivament.

Més de 6,32 milions al Segrià

El DAR propicia la millora i recuperació de les infraestructures viàries rurals a fi de garantir una prestació adequada de servei a les poblacions rurals i, al mateix temps, facilitar l’accés dels agricultors i ramaders a les explotacions agràries catalanes. En aquest sentit, durant el període 2006-2009 l’Administració agrària catalana ha invertit més de 6,32 milions d’euros en la millora d’infraestructures viàries rurals a la comarca del Segrià.
El conseller Llena, en l’acte d’inauguració, va demanar als usuaris dels camins rurals que impulsa el DAR que valorin la voluntat política d’aquest govern, ja que abans es feien molts projectes i s’analitzaven moltes possibilitats però “no ha estat fins aquest govern que s’han materialitzat amb inversions reals”. “Impulsar camins rurals vol dir vertebrar el territori i el sector i puc dir que em sento orgullós de l’aposta en camins i regs que està fent aquest govern. Com a conseller puc anar amb el cap ben alt perquè estem convertint projectes en realitat”, va afirmar Llena.
D’altra banda, el conseller va aprofitar l’avinentesa per visitar el mirador del municipi que ofereix unes vistes espectaculars des d’on va observar les obres del Segarra-Garrigues i la pista recentment inaugurada.
Així mateix, Llena també va visitar l’església i l’ermita del municipi.