COMARCA
- L'Albi

Adif millora un viaducte de l'AVE a l'Albi

Foto d'arxiu de l'AVE

L'administrador d'infraestructures ferroviàries, Adif, està duent a terme treballs de millora al viaducte dels Pallaresos, entre els termes de l'Albi i les Borges Blanques, de la línea d'alta velocitat Madrid-Barcelona.

Segons publica l’Agència Catalana de Notícies, l’objectiu de les obres és reforçar l'estabilitat de la infraestructura i del terreny pel qual discorre per tal d'augmentar i garantir la seguretat del servei ferroviari. El viaducte està construït sobre un terreny amb unes característiques geològiques especials que han fet que Adif acabés optant per excutar-hi aquesta actuació addicional, pressupostada en 74 milions d'euros. Mentre duraran les obres, no es tallarà la circulació als trens però aquests sí es veuran obligats a reduir d'una forma considerable la seua velocitat quan creuin el viaducte.

El tram de la línia d'alta velocitat entre Lleida i Tarragona va entrar en funcionament el desembre del 2006. Durant les obres de construcció, l'administrador ferroviari es va veure obligat a reforçar l'estructura dels túnels de Montblanc i la Riba en detectar problemes d'establitat al terreny, una actuació que ja va suposar un sobrecost de més de 70 milions d'euros al projecte de línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.
Des de la construcció del viaducte dels Pallaresos -de 266 metres de longitud-, al terme municipal de l'Albi, Adif és conscient de les especials característiques geològiques del terreny on s'aixeca i per això hi ha dut a terme, mitjançant investigacions geotècniques i sistemes d'instrumentació, un control i seguiment exhaustiu del traçat de la línia ferroviària al seu pas per la zona, segons han explicat des de l'administrador.