ECONOMIA
- Juncosa , Torrebesses

El conseller Pelegrí insta a impulsar la comercialització i aprofitar el reg

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha instat als productors d’oli a aprofitar el reconeixement i prestigi de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Garrigues per impulsar la seua comercialització. Ho va fer aquest dissabte en el decurs de l’acte d’inauguració del nou molí d’oli de la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre i Secció de Crèdit SCCL de Juncosa on també va expressar la necessitat d’aprofitar els avantatges que ofereix el reg. “L’aigua és eix de prosperitat, les produccions augmenten, s’estabilitzen i asseguren un millor subministrament al client, alhora que estandaritza la qualitat. En definitiva, el pagès augmenta la rendibilitat i la seua renda, les explotacions es modernitzen atès que afavoreix la inversió i es fan més atractives el que contribueix a una major incorporació dels més joves. El territori es dinamitza econòmicament i socialment, creant-se més riquesa i més ocupació”, va dir. En aquest punt, cal tenir en compte que l’any vinent estarà en marxa la tercera fase del reg del Garrigues Sud, el que significa més de 1.000 hectàrees més en reg.

Pelegrí acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, va recórrer les instal·lacions del nou molí que pretén donar resposta a les previsions d’augment de la producció arran de la introducció del reg en aquest terme municipal. En concret, espera triplicar les seues actuals xifres en el termini de cinc a sis anys fins a superar els 6 milions de quilos d’olives. Així mateix, pretén no únicament moldre les olives dels seus 270 socis, sinó que ha arribat a un acord d’intercooperació amb la cooperativa Camp de Torrebesses per als propers cinc anys, i està oberta a acords amb altres entitats que estiguin interessades a utilitzar les seues instal·lacions.

El nou molí, de dues fases, ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros que la cooperativa ha afrontat amb fons propis i ajudes del Departament. Les  instal·lacions compten amb una capacitat de mòlta de 200 tones d’olives al dia.