COMARCA
- Torrebesses

El futur Centre de la Pedra Seca de Torrebesses, en marxa

Aquest projecte preveu rehabilitar dos antics edificis situats al carrer de la Vileta

L’Ajuntament de Torrebesses ha iniciat les obres de construcció del futur Centre d’Interpretació de la Pedra Seca. Tal i com assegura el seu alcalde, Mario Urrea, els treballs han d’estar enllestits a finals d’any per tal que “els mesos de novembre i desembre l’edifici pugui ser ja visitable”.
Cal recordar, que aquest projecte preveu rehabilitar dos edificis situats al carrer de la Vileta que es trobaven en desús, i un d’ells en molt mal estat.
En concret, a la planta soterrània es duran a terme només tasques de neteja i consolidació ja que compta actualment amb dues cabanes de volta i dues sitges -que ara es recuperaran-.
A la resta de plantes, es mantindran les parets de pedra i es buidaran els trebols. L’espai disposarà a la planta baixa d’una sala d’exposicions i un despatx mentre que a la primera planta es preveu una aula didàctica i una biblioteca temàtica.
L’objectiu màxim és difondre el patrimoni, no solament de Torrebesses sinó del seu entorn, “per tal que d’aquest projecte també se’n puguin beneficiar d’altres municipis de la comarca com Maials, Sarroca o Almatret, entre altres”. L’alcalde, Mario Urrea, remarca la importància d’aquest patrimoni. “No som conscients del seu valor, de la importància d’allò que van fer amb la pedra aquella gent, de la seua filosofia de treball o la lògica que hi aplicaven”, va explicar.
 

Espai amb diversos objectius

D’altra banda, el primer edil parla també de rehabilitar l’economia ja que diu, “aquest projecte ha de permetre difondre el patrimoni i alhora donar a conèixer els nostres productes com l’oli o la botifarra, per exemple. Tenim un oli molt bo però que no el coneix ningú”, va matitsar l’alcalde.