CULTURA
- Les Borges Blanques

Les Borges inaugura i beneix l'estàtua restaurada Sant Miquel Arcàngel

L'estatua va ser retornada a l'esglèsia el dia 26

L’Ajuntament de les Borges Blanques presenta demà dissabte, dia 1 d’octubre a les 18:00 hores, la restauració de l’estàtua de Sant Miquel Arcàngel. L’alcalde Enric Mir, i el rector de la parròquia de l’Assumpció de Maria, mossèn Daniel Gómez presidiran aquest acte d’inauguració i benedicció de l’estàtua restaurada pels serveis de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A l’acte, entre d’altres, també hi assistirà la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Carme Vidal.

A continuació hi haurà una conferència, a la mateixa església parroquial, presentada per l’alcalde i el rector de la parròquia, i serà impartida per Pere Rovira (tècnic del CRBMC), Patrícia Amat i Judit Birosta (restauradores) amb el tema: “La conservació i restauració de l’escultura de l’arcàngel Miquel de la façana de l’església de l’Assumpció de Maria de les Borges Blanques: una intervenció complexa”.

L'escultura va retornar a l'església el passat 26 de setembre després de vuit mesos de restauració. No obstant això, s'ha col·locat a l'interior. L'alteració soferta i els materials emprats en la restauració impedeixen tornar a col·locar l'escultura en el seu lloc original a l'exterior, però es preveu, de cara al futur, instal·lar-ne una reproducció exacta feta amb materials moderns a la ubicació original.