COMARCA
- L'Albagés

Comencen les obres de la carretera perifèrica que coronarà la presa de l'embassament de l'Albagés

Per aconseguir l’ample de via s’han hagut de realitzar diverses voladures

L’UTE Dragados-Arnó va començar ara fa un mes les obres de construcció de la carretera perifèrica que permetrà accedir al cap de la presa de l’embassament de cua del Canal Segarra-Garrigues, a l’Albagés. Aquestes obres avancen a bon ritme i s’entreveu ja el que serà l’ample de la via definitiva.
De fet, per poder construir-la, segons explica l’alcalde del municipi, Albert Donés, “s’han fet diverses voladures ja que l’orografia és complexa per treballar-hi”.
En aquest sentit, l’UTE dedica els primers esforços a realitzar les carreteres de servei com és aquesta mateixa via i la reconversió de la pista de l’Albagés a Cervià de les Garrigues.
No obstant això, s’està preparant també el terreny per la col·locació de la primera pedra de la presa tot i que encara “no es coneixen les dates oficials”, indica l’Albert Donés.
L’acte inaugural es desenvoluparà al peu de la presa, just al costat de l’antiga pista de Cervià i comptarà amb representants de totes les administracions implicades en la construcció.
La presa de l’Albagés és, juntament amb el canal principal, de 84,7 quilòmetres de longitud, la infraestructura més important del sistema Segarra-Garrigues. El pantà tindrà una capacitat de 79,8 hectòmetres cúbics, similar a la del d’Oliana.