COMARCA
- Vinaixa

L'empresa Eduard Moragues de Vinaixa reprodueix la Llotja en miniatura

L’empresa Eduard Moragues, amb seu a Vinaixa, subministradora de la pedra que cobreix l’edifici de la Llotja de Lleida, ha realitzat una reproducció del Teatre- Palau de Congressos. L’escultura, que té 1,40m d’amplada per 48 cm d’altura, s’ha realitzat amb el mateix material i s'ha instal·lat al vestíbul.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut l’escultura de mans del gerent de l’empresa Eduard Moragues. El paer en cap ha agraït l'empresa la seua realització i ha destacat la seua capacitat tecnològica, que ha fet possible una instal·lació singular a la façana de La Llotja. En total, s'ha instal·lat 10.400 metres quadrats de pedra de 40.000 peces de mides diferents.

La pedra morisca fou importada expressament des de Brasil, a la zona dels Andes, via marítima mitjançant contenidors de carga. Una vegada a la fàbrica, es va tallar a les mides adequades i numerades per poder realitzar cada part del teatre municipal. Cal destacar que en tota la Llotja no hi ha cinc peces iguals degut a la complexitat de les seues pendents i puntes.