Opinió
Joan Cornudella

Joan Cornudella

La lleteria Obagues-Talma, a punt de solfa

M’il·lusiona veure que, malgrat el bombardeig mediàtic que ens recorda –dia sí i dia també– que la crisi encara no s’acaba, hi hagi col·lectius emprenedors que se’n van sortint sense demanar res al món polític. Només confien cegament en la gent de casa, en la gent del territori. És la família dels verkamistes. Ells aposten clarament per projectes deliciosos que fan possible noves maneres d’entendre l’art, la cultura i el coneixement. I quan parlem de deliciosos ens referim, sobretot, a aquells que són tangibles, a aquells que es poden olorar i degustar, a aquells que poden generar llocs de treball. I d’aquests projectes, ara, a la xarxa verkamista, n’hi ha molt pocs.

Per la seva urgència profitosa us convido a conèixer La lleteria Obagues-Talma. Necessiten suport i ajuda per finançar la compra de la maquinària per a la formatgeria. Necessiten una aportació econòmica per poder elaborar, envasar i comercialitzar iogurts (ferms i líquids) i llet pasteuritzada a través de la producció social i de proximitat. Per aquests motius s’han associat amb Talma, entitat garriguenca que treballa amb i per a les persones que estan en risc d’exclusió social. Darrere d’aquest projecte hi ha un nou model social que valora el treball en equip per tal que l’elaboració dels productes artesans tingui un sentit més ampli i més solidari. I de moment ho fan amb el iogurt ferm i líquid (suaument edulcorat amb un 3% de sucre de canya ecològic), un aliment marca de la casa que no et deixa indiferent. I ho dic amb coneixement de causa perquè hem tingut la sort de poder participar en les primeres proves, tastant a estones diverses textures dels iogurts.

Ara és el moment de passar a l’acció. No us faci mandra. Col·laboreu en aquest Verkami social. Tot és de proximitat: la llet, la gent, la il·lusió, les entitats, els valors, el paisatge...Que no et puguin dir que no hi vas ser a temps. Que puguin dir, com ho vam fer a la via catalana per la independència, que tu també hi vas ser.