Opinió
Ateneu Popular Garriguenc

Ateneu Popular Garriguenc

Als regants

Aquests dies estem participant, junt amb altres entitats i l’Ajuntament de les Borges, en algunes reunions per mirar d’arribar a un acord amb la Casa Canal respecte a les obres que s’han dut a terme, i les que es duran, a la banqueta, catalogada com a bé cultural d’interès local. Bé, en última instància, l’acord serà a dues parts (Casa Canal i Ajuntament) i per això, des d’aquí, aprofitem per agrair a l’Ajuntament que ens hagi tingut en compte a l’hora d’abordar aquest assumpte. Creiem que, en aquest i altres temes, és bo obrir els despatxos i mirar de consensuar posicions.

En tot aquest afer de la banqueta, però, ens agradaria també adreçar un missatge clar a la comunitat de regants de la zona, perquè segurament pesen molt, encara, els prejudicis mutus. I ja se sap que encarar solucions amb prejudicis pel mig mai pot donar fruits estables.

Si algú es pensa que nosaltres ens oposem a qualsevol obra que hagi d’evitar filtracions a les finques o que no volem que s’arrenqui ni un sol arbre, no és així. Ho hem dit a les reunions i ho diem aquí: que s’arregli el que s’hagi d’arreglar i, si cal eliminar algun arbre, doncs quin remei. Ara bé, també ens agradaria que, des dels regants, s’entengués el valor patrimonial d’aquest entorn, que avui no només és un actiu ambiental, sinó també l’eix de propostes turístiques i econòmiques. Creiem que, entre tots, hem de ser capaços, en ple segle XXI, de fer compatibles els usos. Poc que tenim, posem el millor de nosaltres per arreglar-ho en lloc de posar el pitjor per barallar-nos.

[publicat al núm 377 de SomGarrigues]