Opinió
Ateneu Popular Garriguenc

Ateneu Popular Garriguenc

Ens xuten la pilota endavant

El govern espanyol ha parlat. No ens referim a les paraules del seu president, Mariano Rajoy, prometent l'oro i el moro en aquella conferència a Barcelona, sinó als pressupostos, perquè és amb els números a la mà que es veuen millor les coses. I els números són clars: una presa de pèl. Dotze milions d'euros menys del que van dir l'any passat per, suposadament, duplicar la carretera N-240. De 56 a 44, segons informava aquest mitjà. I fia-te'n, dels números, també, perquè els pressupostos del 2016 ja especificaven tot de partides anuals per a la duplicació, que havia d'estar acabada l'any 2019. Què s'ha fet? Res de res, i ara ens presenten uns números encara més baixos i amb un termini pel 2020. 

A tot això hi hem de sumar quatre milions per fer rotondes a la mateixa via, mentre que l'any passat només es parlava d'una a Juneda (que tampoc es va fer). I es parla també de millores a les interseccions de la rotonda de Margalef. Que no estava acabada? I les rotondes, són compatibles amb l'autovia que diuen que volen fer? Fa la sensació que el govern espanyol no sap pas què fer amb aquesta carretera. Fins ara no hem vist res concretat, només números que van corrent d'un any per l'altre i pel camí se'n queden uns quants. Xuten la pilota endavant i ens van fent passar.

I si deixem córrer ja aquest front i posem la banya a l'altre, el de l'autopista? Quant temps hem de veure passar més amb la història de la duplicació de l'N-240? L'any passat havia de ser el 2019, ara ja és el 2020 (comptant que tot vagi sobre rodes!). L'any que ve veurem que no han fet res, ens tornarem a queixar, continuarem fent talls simbòlics, tornaran a vindre, ens tornaran a prometre i tornaran a presentar uns pressupostos amb horitzó a 2021? Aquesta és l'estratègia? I si provem de collar per un altre cantó, el de l'autopista, on últimament sembla que aixecar les barreres pot no estar tan lluny?

No oblidem que en teoria hem de fer un referèndum aquest any. Si comptem a fer-lo i a guanyar-lo, on quedaran les partides promeses per l'N-240 de 2018, 2019, 2020...? Ens imaginem l'Estat invertint en un territori perdut? Potser que ens ho comencem a creure, que allà sembla que s'ho veuen vindre.