Opinió
Ateneu Popular Garriguenc

Ateneu Popular Garriguenc

Acompanyar el jovent

El 8 de juliol torna el Borges Crema, el que segurament és l'activitat més emblemàtica o, almenys, la que més hem mantingut en el temps a l'Ateneu. Serà ja el tercer any consecutiu després de la represa i, per tant, podem dir que allò del 2015 no va ser una flor d'estiu. Veníem de set anys de no celebrar el concert, entremig hi havia hagut un relleu per complert en el si de l'associació i recuperàvem l'activitat en un lloc on no s'havia fet mai. Els riscos, per tant, existien, però creiem que ens n'hem sortit. Avui dia, organitzar una activitat de certa envergadura durant tres anys seguits no és poca cosa.

I què és el Borges Crema? Doncs un concert, però no un concert qualsevol. Va néixer l'estiu del 1995, només dos anys després del naixement de l'Ateneu. L'objectiu era clar: promocionar tota l'efervescència de grups musicals que estaven apareixent a les Garrigues en aquells anys. Predominava l'amateurisme i per a la majoria de grups era molt difícil, si no impossible, aconseguir actuar fora del local d'assaig. El Borges Crema volia ser, per tant, una oportunitat de fer-ho. Inicialment era a les piscines, arran d'aigua, i amb un espectacle de foc. Al cap de poc va canviar el format, però el concert es va continuar fent durant onze juliols, fins l'aturada que dèiem abans. Era la versió d'estiu, a més, de l'Oli Rock, un concert amb una idea similar -afegint-hi algun grup de renom- però a l'hivern i itinerant, cada any en un poble diferent.

Ara, el Borges Crema el fem al passeig del Terrall. Els temps són diferents, però és evident també que fa uns anys que assistim, per dir-ho així, a una nova fornada de grups musicals. Nous estils, nova gent, però les ànsies d'expressió de sempre. I, com no podia ser d'altra manera, l'Ateneu hi volem ser al costat, ajudar en el que puguem i acompanyar els i les joves en aquest camí. Des d'aquí volem donar les gràcies i els ànims als grups que en aquests tres anys han tocat al concert. Us esperem el dia 8!