Opinió
Ateneu Popular Garriguenc

Ateneu Popular Garriguenc

Nous suports? Aquí estem

Llegim que la plataforma Prou Morts a l'N-240 té la intenció de buscar nous suports i incrementar adhesions. Ho veuríem normal, si no fos que poc després de néixer aquesta plataforma, a les entitats que vam impulsar el debat i proposar solucions factibles, econòmiques, sostenibles i, sobretot, immediates, se'ns ha exclòs de poder formar part i dir la nostra en aquest espai. Primer van dir que buscarien adhesions d'entitats i després van dir que no, que només era una cosa d'alcaldes.

Ens sorprèn, també, la intenció de buscar nous suports quan portem més de mig any des d'aquells acords unitaris del desembre, aconseguits després de molta suor i tensions, i veiem com la plataforma continua com abans dels mateixos, sense posar seriosament sobre la taula l'opció de l'alliberament de l'autopista, que és l'única que es podria aplicar amb caràcter immediat. Per arribar a aquells acords, a més, vam haver de superar una plantada a una primera convocatòria, feta per entitats com la nostra, a la qual no va anar cap representant del color polític que lidera la plataforma.

No cal dir que des de l'Ateneu continuem oberts a tot allò que pugui contribuir a enfortir la reclamació d'una solució immediata i raonable. Si es busquen nous suports per a solucions reals, aquí ens tindran. Fa cinc anys que estem damunt d'aquest tema i no hem fet mai manies a ningú. Per tant, dins o fora de la plataforma, no deixarem d'intentar posar el nostre gra de sorra dins les nostres possibilitats.