Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Contractació subvencionada

Sóc totalment contrari a la filosofia de les subvencions com a modus vivendi de les empreses privades. Basar l'estratègia a llarg termini d'una activitat en les subvencions és sinònim d'una mort lenta i dolorosa. Ara bé, he de reconèixer que sóc molt fan de la contractació subvencionada.

Des de principis d'any el Servei d'Ocupació de Catalunya ha obert dos convocatòries per contractació de col·lectius amb problemes d'inserció laboral. Per una banda, hi ha el programa Fem Ocupació, que pretén subvencionar fins a 6 mesos de sou de gent menor de 30 anys en situació d'atur i sense estudis universitaris. Per l'alta, el programa 30Plus, que ajuda gent de més de 30 anys amb formació universitària i en situació d'atur de llarga durada o sense formació universitària. Totes dues convocatòries impliquen formació i acompanyament.

Aquest tipus d'ajudes ens animen a ampliar els llocs de treball de les nostres empreses, sobretot en nous rols. D'aquesta manera podem incorporar i testar nova gent en situacions reals de manera que en acabar el període subvencionat la persona ha hagut de demostrar el seu valor dins l'organització i ha pogut consolidar el seu nou rol de treball.

Us animo a tots (empresaris, autònoms, aturats...) a contactar amb algun servei d'ocupació proper, sigui el Consell Comarcal del Segrià o de les Garrigues, i aprofitar aquesta ocasió per donar oportunitats a gent que s'ho mereix.