Opinió
Bernat Morgades

Bernat Morgades

Propòsits de nou dia

Com cada any, aquest inici de 2018 està marcat per missatges de bons desitjos, felicitat i propòsits a complir els propers mesos. Em pregunto perquè som així; perquè esperem el Nadal per procurar ser bones persones i l'any nou per millorar les coses que no ens agraden de les nostres vides?

En política, després d'un accident, un robatori, una estafa... és ben típic que es prenguin mesures per evitar que aquests esdeveniments tinguin lloc de nou. Fa uns dies a les notícies vaig veure però, que fins i tot i ha el mecanisme per transmetre una idea diferent dels fets; després d'un determinat incident, va sortir a parlar el responsable de torn a dir que al cap de poques setmanes s'implementarien les mesures que haurien impedit aqueix incident, entrant per la porta gran al món de la postveritat, molt de moda últimament. No ens enganyem més a nosaltres mateixos, el blanc és blanc i el negre és negre, i per molts matisos que busquem la veritat només és una.

Així que el que hem de practicar és en ser coherents, fer el bé i no el mal, desenganxar-nos de les màquines per gaudir més de les altres persones, fer dieta si ens sobren uns quilos o menjar més si ens en falten, etc., cada dia, independentment de si és Nadal o el dia del diable. Els propòsits d'any nou els hem de complir cada nou dia.