Opinió

Editorial

Brots verds per al turisme

La comarca tindrà el seu primer càmping; concretament, a la Pobla de Cérvoles, el que podem dir que és la banda més turística de les Garrigues. Amb l'auge de les autocaravanes i el caravàning en general, les instal.lacions preparades per a rebre aquest tipus de turisme estan creixent arreu i, sortosament, la comarca ha flairat aquesta tendència. Això coincideix amb una notícia també relacionada amb el turisme, que és la propera estrena d'un programa a TV3, en prime time, presentat per la coneguda esportista Núria Picas. Durà per nom "Aire lliure" i es dedica a posar en valor el paisatge i els principals actius d'una zona de Catalunya. El fil del programa se sustenta sobre la pràctica d'un esport i, en el capítol que apareixeran les Garrigues, és la bicicleta. 
I aquí s'obre una bona finestra, perquè no són poques les destinacions turístiques madures que estan apostant per atreure ciclistes, en vistes a l'afició que està combregant aquesta forma de lleure. Si ens hi fixem, les Garrigues és una comarca que reuneix un gran potencial per a aquest esport: carreteres poc transitades, pendents moderats i variables, pobles i eventuals aturades que estan relativament a prop les unes de les altres, i de cara a captar públic, estem a una distància raonable en cotxe de les grans capitals. Això, tenint en compte que els qui ho practiquen sovint ho concentren en una jornada o màxim dues.

... i el Som, major d'edat!
Aquest quinzena, el SomGarrigues entra al "món dels adults", fa divuit anys. No ha estat fàcil si es té en compte que es tracta d'un projecte en el marc associatiu i que la seua base de lectors i anunciants és, en relació a altres mitjans, molt limitada. I, així i tot, hi entra amb un bagatge considerable, atansant-se als 500 números, que s'assoliran el 2019 i que caldrà festejar com cal. Per a aquells que fan recerca del passat o els agrada mirar enrere, sens dubte que a les Garrigues ho tindran molt més fàcil. El nou mil·leni va començar ben documentat i així continuarà.