Opinió
Alba Carbonell

Alba Carbonell

La música local

Aquest cop volia parlar de música. Però no de grans ídols que omplen estadis i són més populars que Jesús, sinó d'aquells grups musicals de casa nostra, una branca de la cultura local, estudiants o treballadors de qualsevol edat que no dubten a fer un forat a la seva agenda per trobar-se amb els qui comparteixen amb ells aquesta passió; d'aquella música de quilòmetre zero, que des de l'ombra insufla vida al nostre teixit cultural, però que sovint ha de fer mans i mànigues per rebre un mínim de visibilitat.

A la nostra comarca, per desgràcia, són pocs els espais habilitats perquè els grups locals puguin assajar, i molts no disposen dels requisits més bàsics: parets no insonoritzades, accessos difícils, mesures de seguretat pobres, sense aïllament pel fred... Sovint aquests espais no són ni tan sols locals amb aquesta finalitat, sinó poliesportius o magatzems, amb totes les mancances que això comporta.

Per altra banda, també falten posades en escena que donin a conèixer la feina d'aquests grups, concerts fets per i per a la gent del poble, espais amb iniciativa. No només per la festa major o per omplir una cancel·lació d'última hora, cobrant en begudes a la barra o una trista quantitat de diners que amb prou feines paga un peu de micròfon.

No haurem d'anar a buscar l'espectacle a fora si des de bon principi reguem i fem créixer el talent que tenim aquí.