Opinió
Alba Carbonell

Alba Carbonell

La nostra festa major

No sabem què té la festa major del poble que la fa tant especial, que ens la sentim tan nostra. Cada any, molt abans que arribi el dia, les barres dels bars ja van plenes de converses sobre la confirmació del grup que tocarà el dissabte o la batucada que ens portarà d'aquí allà.

No sabem què té, però quan parlem dels nostres calendaris sovint situem esdeveniments com "abans de festa major" i "després de festa major", i com si tot allò que passa "durant" fos una altra història.

No sabem què té la nostra festa major, però fins i tot aquells que fa temps que viuen fora o que ja no passen tant temps al poble sempre acaben tornant per aquelles dates tan assenyalades. I, qui pot, sacrifica dies de vacances a la feina només per no perdre-s'ho.

Festa, família, amics, poble, pinya. No sabem què té, però ens uneix d'una forma que molta gent de fora no pot acabar d'entendre quan els ho expliquen.

Llavors, si ens la sentim tan nostra, per què no ens la fem nostra de veritat? Al final, som nosaltres la raó de tot plegat. Participar-hi activament és essencial per mantenir-la viva i perquè sigui tal com la volem els qui la vivim. Moltes activitats necessiten organitzadors i suport, molts dinars populars necessiten mans, molts programes necessiten idees i ganes de fer coses. El pròxim any, t'hi animes?