Opinió
Aleix Renyé

Aleix Renyé

Heu (re)descobert Perpinyà

Perpinyà (i no Perpignan) existeix. Aquest Perpinyà català, solidari, que no ha oblidat la seua catalanitat malgrat que fa més de tres segles i mig els pactes entre les monarquies espanyola i francesa el van separar de la resta de Catalunya.

Suposo que una bona colla dels que llegiu aquestes ratlles vau ser dels esforçats (sud)catalans que van fer hores i hores de viatge per assistir a l'acte de solidaritat amb TOTS els represaliats catalans. Un acte que, més enllà de les batusses polítiques lamentables de l'independentisme, va ser organitzat per aquests nord-catalans que sempre hi són per a donar suport a la lluita per la independència.

I tot això sense res a canvi. Lluitant també contra la incomprensió i desconeixença de molts independentistes que consideren que Perpinyà és França i que s'emprenyen si els responem que ells són a Espanya. Potser que seria l'hora d'una certa reciprocitat.

Els presidents Puigdemont i Torra van declarar: "Estem en deute amb Catalunya Nord". Se m'acut que, per començar, es podria reobrir la delegació de TV3 a Perpinyà i tornar a donar ajudes a l'ensenyament del català. Per començar.