Opinió
Josep Maria Baiget

Josep Maria Baiget

Noves realitats de la bullida

Als models de societats avançades com la nostra ens embolcalla l'exemple de la granota dins l'olla que es val escalfant; hom no ho nota però la temperatura va pujant i la realitat es va modificant. Aquesta temperatura la podríem comparar amb els canvis dels serveis que ens oferien les entitats bancàries que s'han anat esfumant: alguns eren ganxos, regalar cassoles, etc., però el troncal era que et tractaven com un Sr. Client, et resolien els dubtes i t'atenien com cal. Ara res més lluny de la realitat, trucada prèvia, sucursals tancades i minva constant de serveis. T'obliguen a fer-t'ho tot tu i no et queixis, que fins i tot els fas un favor si canvies d'entitat. 
Així com del rebut de la llum cada mes va pujant el preu i, si no t'agrada, poc tens a triar. A més a més, ara et proposen el tema de les plaques, un ganxo per a la seva fidelització, o et cal fer una inversió que pel cap baix seria entre 4.000 i 6.000 €, és a dir, o ets dòcil i fidel o t'has de rascar la butxaca de primeres i, si no ho vols, cada dia la llum més cara. 
Ara ens venen la joia de la corona tots els governs. S'apunten la medalla de l'alliberament dels peatges. Què m'estàs contant "Mariano"! Si ara no ens cal pagar el peatge el manteniment recaurà en els pressupostos de l'Estat i de la Generalitat, és a dir, menys serveis i la temperatura de l'aigua va pujant i nosaltres ens anem adaptant. 
Aviat estarem ben bullits i no sabrem el perquè.