Opinió
Emma Tost

Emma Tost

Sal per tot arreu

Fa poc vaig descobrir que hi ha un reguitzell d'aplicacions que escanegen productes i enumeren els continguts nocius o no tan bons per a la salut. Una tarda d'avorriment vaig decidir descarregar-me'n una i provar-la per veure si valia la pena. Em va sorprendre que unes galetes que tenia a la lleixa des de feia un bon temps, que tenien un grapat de certificats bio, natural, etc., continguessin sal. Des d'aleshores no he parat de descobrir que la sal és a tot arreu. Llet d'arròs, cereals, barretes energètiques, fruita seca... Sembla que tots els productes vulguin ser més apel·latius, però a la vegada més uniformes, perquè la sal també és el que ens fa engolir avall quan un menjar no ens agrada gaire. Sobretot en la brioixeria i galetes sembla que la combinació de sucre i sal faci una mescla addictiva. Abans la sal era preuada sobretot per conservar, ara, de conservar el gust original ben poc, més aviat és un ham perquè a caixa cada vegada se'ns acumulin més productes. Perquè encara que ens bombardegin amb anuncis que ens insten a menjar productes saludables sempre preval que els comprem.