Opinió
ADPN La Banqueta

ADPN La Banqueta

Una nova imatge, el nou logotip de la Banqueta

Responent a les necessitats comunicatives d'avui en dia, les darreres setmanes vam abordar, de nou, el tema de fer un distintiu gràfic per a la nostra entitat. Certament, ha estat un tema recurrent els darrers anys a la Banqueta: perquè no és fàcil canviar de dinàmiques, perquè hom s'acostuma a veure i relacionar una imatge amb l'entitat i perquè sempre és difícil que a la majoria li agradi el mateix.

Finalment, hem trobat un punt d'equilibri amb tot plegat i podem dir que, amb l'any nou, també estrenarem logotip. Aquest substituirà la fotografia de la banqueta tunejada que hem anat utilitzant els darrers anys en tot tipus de formats i circumstàncies. I és que, tot i que no era un logotip en el sentit estricte del terme, sí que molta gent l'ha associat i l'associarà a la Banqueta. 

La nova proposta parteix de la idea de disposar d'un distintiu gràfic senzill però funcional, sense caure en els minimalismes tan habituals d'avui en dia ni en símbols o representacions tipogràfiques sense elements il·lustrats amb més o menys estil. En la nova identitat, dins una B -de Banqueta- la dissenyadora hi ha inclòs tres dels elements més distintius i identitaris del nostre parc: els estimats arbres, la necessària aigua i la riquesa arquitectònica i patrimonial.

El resultat, aprovat en la darrera Assemblea General de l'entitat, ens permetrà que el logotip funcioni com a tal en multitud de suports digitals i analògics que elaborem tot sovint, i cobrirà de forma elegant les nostres necessitats pel que fa a la comunicació. Tot i que sabem que requerirà temps, esperem que tota la gent i amics i amigues de la Banqueta se'l mirin amb bons ulls i se'l puguin fer seu com el que l'ha precedit.