COMARCA
- Cervià de les Garrigues , Juncosa

Detinguts els presumptes autors dels robatoris de Juncosa i Cervià

Material trobat pels Mossos al domicili dels detinguts (foto: Mossos d'Esquadra)

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir dimarts, 14 de maig, tres veïns de Lleida, de 24, 30 i 45 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb intimidació (un d’ells en grau de temptativa), entre els quals els assalts recents a oficines bancàries de Juncosa i Cervià.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta l’any passat per l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent, al tenir coneixement d’un seguit d’atracaments amb arma de foc, que es van produir en diverses entitats bancàries i amb un modus operandi molt similar.

En el primer atracament dels quals se'ls acusa, comès a Alpicat el 14 de juny de 2012, no van aconseguir accedir a l'interior de l'entitat, tot i exhibir l’arma, per tal de consumar l’assalt perquè una empleada va poder bloquejar la porta.

Els dos atracaments en els quals es van apoderar dels diners es van produir el 4 de desembre de 2012 a Cervià i el 6 de maig d'enguany a Juncosa, tots dos també a entitats bancàries. En tots els casos, els robatoris van ser comesos per un grup de persones que amagaven la seva identitat amb gorres, mocadors i ulleres de sol.

Els lladres amenaçaven amb una pistola i ganivets els treballadors i els clients que en aquell moment es trobaven a l’entitat i seguidament fugien amb els diners en metàl·lic que hi havia a la caixa forta. Arran d’aquests fets es va obrir una línia d’investigació que va permetre identificar un grup de persones que estarien relacionades amb els atracaments, fins que dimarts es va detenir tres persones a Lleida com a presumptes autores dels robatoris. El mateix dia de la detenció, es van realitzar entrades i perquisicions en els domicilis dels detinguts, on es van recuperar 3.000 euros i una pistola del calibre 22.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts, que tenen antecedents, han passat aquest dijous a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, que ha decretat l’ingrés a presó de tots tres.