- Juneda , Les Borges Blanques

Sis exposicions simultànies d'artistes locals a les Borges Blanques i Juneda

El 22 d'agost, per la Festa Major de Juneda, es van inaugurar al Complex Cultural d'aquest municipi les exposicions de tres artistes locals. Un cop passada la festa, però, aquestes es poden visitar igualment, però en horari de sis a vuit de la tarda, fins el 26 de setembre. Paral·lelament, del 5 al 8 de setembre i amb motiu de la Festa Major de les Borges, hi haurà les exposicions de Josep M. Pastó a la biblioteca Marquès d'Olivart, de Magda Bragós a l'Espai Macià i d'Emília Boldú a la sala d'art Pifarré.

Què podem trobar a cada exposició? Aquests són alguns fragments de textos escrits a les diferents presentacions:

Toni Boronat
La col·lecció "Secrets" mostra una desena d'escultures de formes abstractes i orgàniques que res tenen a veure amb la duresa del material, que s'aguanta amb pedres i equilibris. Tal com fan els secrets, que sovint són un joc d'equilibris que lluiten en l'interior d'una persona perquè aquesta no s'esmicoli i caigui desfeta. Les peces han estat fotografiades anteriorment per Joan Mateus, imatges que també es poden veure a l'exposició. L'associació Centre d'Arts Juneda proposa, en lloc de llibre de visites, que el públic escrigui un secret en unes pedretes, que seran portades a la banqueta de Juneda.

Joan Teixidó
Més d'una trentena de quadres de mitjà i gran format d'aquest dissenyador gràfic, amb una talent i una emoció mot vives. Traç molt personal, amb molt temperament i color. Tècniques d'oli sobre tel·la, gravats i gouache i temàtica variadíssima. D'entre el gran format, destaquen les dues impactants peces dedicades als seus pares.
http://www.joanteixido.net

Frederic Simó
De tradició familiar en forja i serralleria, art i artesania van lligades de la mà. Domini de la tècnica, peces delicades, representacions fetes d'un material ferèstec sota unes condicions de temperatures i eines infernals. Una dotzena de peces de petit i mitjà format que ens plantegen com qualsevol material pot ser dòcil en les mans apropiades.
http://fredericsimo.com

Josep M. Pastó
Peces realitzades amb materials diversos, com terracota, fusta, ferro i peces reciclades procedents d'aparells com màquines de cosir. L'artista els treballa donant-los forma amb una perspectiva innovadora i creativa, centrant-se sobretot en els volums i les textures.
http://www.jmpasto.cat

Magda Bragós
Mostra de peces de ceràmica contemporània. L'exposició es podrà visitar fins el 21 de setembre a la planta 0 de l'Espai Macià.

Emília Boldú
Conrea els estils pictòrics abstracte i figuratiu, l'evolució dels quals es pot veure a la mostra. En l'abstracte, passa d'una pintura plana de traços i pinzellades simples a una de relleus i collages amb traços o pinzellades més treballades. En el figuratiu, passa d'un estil inicial totalment realista a una aplicació de formes i colors propis, lluny de la realitat estricta.
http://picturemilia.blogspot.com