COMARCA
- Les Borges Blanques

L’Escola de Capacitació Agrària prepara dues jornades sobre l’oli verge extra

L’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de les Borges Blanques ha organitzat aquest mes de novembre dues jornades tècniques sobre l’oli verge extra d’oliva. La primera d’elles tindrà lloc el proper dia 20. Es tracta d’una "Jornada intercomarcal de l’olivera sobre la comercialització i tast d’oli verge extra" que es realitzarà a Maials en el marc de la Fira de l’oli verd i Mostra de Truita d’Ametlles que se celebra aquell cap de setmana.  L’alcalde de Maials, Joan Sabaté i el president de la cooperativa del Camp Foment Maialenc, SCCL., Joan Segura, seran els encarregats d’inaugurar la jornada que pretén explicar la situació actual del mercat d’olis. Els conferenciants seran Carlos Sánchez, director de la Agencia para el Aceite de Oliva i Jean Louis Marquet, director comercial de Covides.
Durant la jornada també es donaràn uns coneixements bàsics sobre el tast de l’oli i les seues característiques sensorials i gustatives. Ho farà Pilar Pardell, membre del Panell de tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Precisament sobre aquest tema es desenvoluparà la segona jornada que es realitzarà a l’ECA el proper 23 de novembre sota el títol "Introducció al tast d'oli verge extra d'oliva". L’objectiu, donar a conèixer les nocions bàsiques sobre les característiques dels diferents olis del mercat, tot introduint la metodologia del tast.