COMARCA
- Les Borges Blanques

Una empresa d'aïllaments s'instal·larà a l'antiga Ediltec, a les Borges

El procés de tancament d'Ediltec va mobilitzar els treballadors. (foto: Arxiu)

La multinacional finlandesa dedicada a la fabricació d'aïllaments tèrmics Finnfoam ha decidit instal·lar a les Borges Blanques un punt de producció per expandir el seu projecte al sud d'Europa. Ho ha fet en una nau industrial que fins l'octubre de 2013 va acollir una empresa del mateix sector, Ediltec Aislamientos, però que va haver de tancar per problemes econòmics i va deixar al carrer els 24 treballadors que tenia aleshores, tot i que inicialment n'havia tingut 40.

Finnfoam assegura que pot crear uns 25 llocs de treball en un any i mig, quan l'empresa estigui a ple rendiment, i amb la intenció de contractar personal que ja hagi treballat en el sector. L'alcalde de les Borges, Enric Mir, explica que aquesta és "una gran oportunitat", que "posiciona el municipi per les seves facilitats a nivell de comunicació i per 'les facilitats que s'han posat des de les Administracions perquè l'empresa es pugui instal·lar aquí''.

La instal·lació compta amb maquinària d'Ediltec, tot i que Finnfoam assegura que instal·larà properament maquinària ''d'última generació'' a la nau, que compta amb 2.250 m2, més unes oficines de 250 m2. El projecte compta amb una inversió de prop de 3 milions d'euros, dels quals se n'han destinat 1,7 a comprar la nau a l'administrador concursal de l'antiga firma.