- Castelldans , El Cogul

Els Mossos denuncien 17 persones per furtar ametlles a les Garrigues

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra van denunciar, entre dissabte i diumenge, 17 persones, veïnes de Lleida i Bell-lloc d'Urgell i edats compreses entre els 25 i 69 anys d'edat, com a presumptes autores d'un furt. Les imputacions s'emmarquen dins dels controls policials del Pla Operatiu Específic (POE) Món Rural per tal de prevenir el furt d'ametlles.

Dissabte passat, al voltant de les 12 del migdia, una patrulla que feia un control preventiu pel terme de Castelldans va observar una parella que collia ametlles. Al detectar la presència policial, l'home fa fugir corrent mentre la dona, de 25 anys i veïna de Lleida, es va quedar al lloc, al costat d'un vehicle. A l'interior del turisme els agents van localitzar un sac de 44 kg d'ametlles que acabaven de sostreure.

Una hora més tard, els Mossos van rebre l'alerta d'un veí del Cogul que havia vist tres furgonetes i un nombrós grup de gent collint ametlles prop de la pista asfaltada que va a Alcanó. Segons fons policials, "immediatament es va muntar un dispositiu que va permetre, poc després, localitzar les furgonetes circulant per la C-12, en direcció a Lleida". Els agents van aturar els vehicles i van comprovar que duien tres sacs d'ametlles, un a cada furgoneta, amb un pes conjunt de 120 kg. Es va denunciar els 12 ocupants dels tres vehicles com a presumptes autors d'un furt.

Finalment, diumenge al matí, una patrulla de Mossos va enxampar un altre grup furtant ametlles al terme de Castelldans, en un camp al costat de l'autopista. En aquest cas, es tractava de quatre veïns de Bell-lloc d'Urgell que anaven en una furgoneta i que tot just acabaven de començar a collir quan van ser descoberts per la policia.