COMARCA
- Llardecans

La il·lustradora Lara Costafreda, entre un equip d’artistes que faran tallers a Idomeni

(foto: Xavi Minguella)

La il·lustradora Lara Costafreda, vinculada a Llardecans, és una de les artistes que marxen aquest divendres, 6 de maig, al camp de refugiats d’Idomeni, a Grècia, per dur-hi a terme tallers per a infants i joves a dues escoles del camp que hi ha muntat grups de voluntaris. Hi van un grup d’il·lustradors, fotògrafs, pintors i escultors i la seva tasca serà ensenyar els nens a fer serigrafia bàsica, pintura mural i crear de ninots de cartró similars als capgrossos. “I col·laborar en el que es pugui”, explica la Lara.

La iniciativa va sorgir de preguntar-se què podien fer davant d’aquest èxode dramàtic. “Vam contactar amb les escoles que hi ha al camp i ens van orientar cap a fer aquests tallers, ens van dir que seria útil, perquè falten mans per tot arreu”, diu la il·lustradora. En els dies que seran allà, enregistraran la situació amb fotos i un vídeo “per poder-ho explicar aquí i intentar que no es deixi de parlar del tema”. “Ja sabem que el que podem fer anant allà és molt poc i només servirà per fer més passable l’espera. El que cal és una solució política a nivell europeu, i no sembla que arribi. No hi ha dret”, lamenta la Lara.

Abans de marxar, el grup ha organitzat un concert benèfic aquest dijous a Superblanc Studio, de Barcelona, del qual forma part Costafreda, en què actuaran Elena Gadel, Alessio Arena i un grup sorpresa. La recaptació de l’entrada es destinarà a comprar material per fer els tallers.