COMARCA
- Juneda

El Kalikenyo Rock recupera el concert anul·lat al maig i el programa gratuït al juliol

El festival Kalikenyo Rock de Juneda, una referència ja a l’Estat espanyol i que al maig va celebrar la seva onzena edició, ha reprogramat la majoria d’actuacions que es van haver de suspendre la segona nit a causa de la forta tempesta que va caure, que només va permetre que toqués un grup. El dia abans havien tocat Porretas, Reincidentes, Gatillazo, Lehendakaris Muertos, Ansiolitikos, Envidia Kotxina i Xaiko. Tot i els esforços de l’organització per fer front al desànim, continuar la festa d’una altra manera i donar facilitats al públic assistent per passar la nit, no es va estalviar algunes crítiques a les xarxes socials per part dels qui havien comprat l’abonament de tot el cap de setmana.

Finalment, però, el Kalikenyo Rock recupera els concerts previstos i els oferirà de manera gratuïta. Serà el 23 de juliol al terreny del costat del pavelló poliesportiu, amb les actuacions de Non Servium, El Último Ke Zierre, Desakato, Karbunko, Porco Bravo i Liberum. Només Boikot, que ja va poder bona part del concert al maig, i Kaotiko, que per dates no ha pogut, són els mateixos que els que havien de tocar el 28 de maig.

“La tempesta era en dissabte i el dilluns ja es van oferir els grups per ajudar-nos en el que convigués”, explica l’Albert, responsable de l’organització. El fet que al juliol alguns ja toquen al festival Marea Rock (Alacant) i, per tant, ja es trobaran de gira i l’endemà no tenien actuació, ha facilitat la celebració d’aquest nou concert, que des del Kalikenyo s’ha anomenat “El Resurgir”.