COMARCA
- Cervià de les Garrigues

Cervià acull la 5a Fira de la rosa del safrà, amb concurs d’esbrinar

(foto: arxiu)

A mitjans d’octubre sol començar la collita del safrà i aquest dissabte, dia 22, Cervià torna a celebrar una fira relacionada amb aquest producte, que des de fa uns anys ha anat despertant interès i atraient cultivadors, tant per les bones característiques de la terra de les Garrigues com pel bon preu que té al mercat. La festa, organitzada per la cooperativa Safrà de les Garrigues, tindrà lloc durant el matí i començarà a les nou amb la collita. A dos quarts d’onze es rebran els plats cuinats amb safrà i, seguidament, al Casal Municipal, hi haurà una jornada tècnica amb el xef Eduardo Ivars, del restaurant barceloní Chéri.

Cap al migdia, a partir de dos quarts d’una, a la cooperativa hi haurà un dels moments més esperats i ja habitual d’aquest certamen, el concurs d’esbrinar –extreure el pistil de la rosa. S’han preparat premis per als millors esbrinadors, per al millor safrà i per al millor plat cuinat amb aquest producte. La jornada clourà amb una paella garriguenca amb protagonisme també del safrà. Durant tot el matí hi haurà parades de productes artesans.