- Les Borges Blanques

La CUP dóna a conèixer les despeses en comunicació de l’Ajuntament de les Borges

(imatge: CUP Borges)

 Sota el lema “la casa és gran”, i amb la intenció d’”anar publicant algunes despeses de diners públics que fa l’equip de govern”, la CUP de les Borges Blanques ha fet públics els pagaments de l’Ajuntament de la capital garriguenca en matèria de comunicació durant el 2015 i que aquest periòdic ha pogut contrastar. D’una banda, la formació detalla la despesa del consistori amb el servei de premsa que té contractat, que ascendeix a un total de 34.100 euros, dels quals 6.050 correspondrien a la comunicació de la Fira de l’Oli del 2014, facturada a banda de les retribucions mensuals de 1.815 euros. També a banda hi ha la supervisió i maquetació dels butlletins municipals i el disseny gràfic de promoció turística del municipi.

Aquest servei l’exerceix el lleidatà Èric López, a qui la junta de govern va adjudicar de nou el desembre de l’any passat, per procediment negociat sense publicitat, per a un període de dos anys prorrogable, a raó de 1.500 euros + IVA al mes. La contractació inclou la publicació de notícies, seguiment de la informació publicada als mitjans i assessorament, però no altres serveis com els de la Fira de l’Oli o els butlletins municipals, que es preveu que la mateixa persona els torni a facturar a banda. De fet, durant els primers sis mesos de 2016, López ha facturat ja més de 16.000 euros a l’Ajuntament.

Despeses en mitjans de comunicació
La CUP també ha donat a conèixer altres dades relatives a despeses municipals en comunicació el 2015, com les que s’han fet en mitjans de comunicació, ja sigui per anuncis o per convenis. Encapçalen la llista el grup Segre i el diari La Mañana, amb uns 10.000 euros cada un, seguits de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (7.400 euros) i el portal Territoris.cat (6.600 euros), gestionat per l’empresa Plandora –empresa de Mollerussa que també es va presentar per a l’adjudicació del servei de comunicació municipal-. SomGarrigues va rebre del consistori borgenc 3.200 euros el 2015. En total, l'Ajuntament va destinar prop de 44.000 euros en mitjans de comunicació.