POLÍTICA
- Les Borges Blanques

Polèmica al ple de les Borges entre el PDECAt i ERC per la petició de dimissió d’Enric Millo

ERC es mostra sorpresa per l'absència d'aquest punt a la moció presentada per l'equip de govern i el PDECat assegura que és la versió que els va arribar de l'AMI i l'ACM.

(foto: Aj. Borges)

Un dels punts de l'últim ple de l'Ajuntament de les Borges, celebrat el passat 30 d'octubre, era la ratificació de la moció que la junta de govern havia aprovat de rebuig a la violència de la policia espanyola durant el referèndum de l'1 d'octubre. "Ens vam avançar a nivell d'actualitat com a junta de govern, però entenem que també pot passar a consideració del ple", va explicar l'alcalde, Enric Mir.

Abans de la votació, però, el grup municipal d'ERC va comentar que la moció presentada, a diferència de la que s'havia presentat i aprovat al Consell Comarcal uns dies abans, promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), no feia esment a la petició de dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la declaració de persona non grata. Els republicans van explicar que quan ells van proposar de portar-la a la comissió informativa que es fa abans dels plens, se'ls va dir que no calia, que ja estava presentada.

[ÀUDIO. Podeu escoltar la discussió al punt 8 (min. 34) d’aquesta gravació de Ràdio les Borges].

L'alcalde va defensar que el text es va passar íntegre "tal com ens va arribar de l'AMI i l'ACM" i va criticar que els republicans volguessin donar a entendre que mentien i que l'havien suprimit. "Amb això ens hi trobem massa sovint, que nosaltres representa que no diem la veritat i al Consell tenen la versió correcta, i això potser tampoc és així", va reblar Mir. Després d'un breu i agre debat, ERC va demanar incorporar aquest punt al text per votar, però l'equip de govern va al·legar que ja no es podia, perquè es tractava de ratificar la moció aprovada prèviament en junta de govern. Finalment, tots el ple va aprovar la moció, sense l'esment a Enric Millo, per unanimitat.