POLÍTICA
- Les Borges Blanques

L'alcalde de les Borges proposa reduir l'activitat dels ajuntaments "als serveis mínims indispensables"

Com a mesura de rebuig dels consistoris a l'empresonament dels consellers del Govern i dels presidents d'Òmnium i l'ANC.

(foto: Aj. Borges)

L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, proposa que els ajuntaments de Catalunya redueixin l’activitat “als serveis mínims indispensables, per no deixar les poblacions desateses”, com a mesura de protesta per l’empresonament de consellers del Govern de la Generalitat i dels presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Mir considera que no encendre l'enllumenat nadalenc, “tot i tenir un clar simbolisme, no n'hi ha prou per recuperar la sobirania”. “Davant d'una repressió sense límits ni precedents en democràcia com la que patim per part del govern i les institucions de l'Estat espanyol, necessitem que el món visualitzi aquests atacs als que ens sotmeten”, explica, i creu que una “molt bona manera de fer-ho, entre altres que haurem d'acordar”, pot ser la de reduir l'activitat dels ajuntaments.

L'alcalde borgenc ha defensat que els 700 consistoris sobiranistes facin un front comú en aquest sentit i considera que “les cassolades, concentracions de rebuig i manifestacions, entre altres actes simbòlics, estan molt bé, però són clarament insuficients per deixar ben palès el sentiment pacífic, democràtic i determinat de la majoria de catalanes i catalans amb poder disposar d'un futur millor, on es respectin els drets fonamentals, la justícia social, les llibertats i amb majors oportunitats de progrés sobretot per a les futures generacions".

Mir assegura que "tots comencem a tenir clar que l'Estat espanyol no reaccionarà fins que els actes de condemna a la seva ofensiva antidemocràtica afectin la seva viabilitat econòmica i social".