SEGURETAT
- ACN

Fort desplegament dels Mossos per evitar els desplaçaments a segones residències

Es preveu que es realitzin uns 200 controls de trànsit. Les sancions per saltar-se el confinament sense justificació oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros

Imatge d'un dels centenars de controls que la policia catalana està duent a terme els darrers dies. FOTO: Xavier Pi/ACN

Els Mossos d'Esquadra desplegaran aquest cap de setmana un total de 200 controls policials en diferents punts de carreteres i autopistes per restringir la mobilitat i evitar el desplaçament cap a segones residències. Un miler d'agents treballaran en aquets controls, dissenyats en el marc del dispositiu Oris que el cos va posar en marxa per la crisi del coronavirus.

L'objetiu dels controls serà l'aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes en el decret d'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol. Els punts de control seran fixes i dinàmics. Els agents identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst. Les sancions oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros. 

Els Mossos recorden que les activitats a l'aire lliure, com esquiar, passejar, fer esport, anar en bicicleta o practicar running estan actualment prohibides. Per això, a més dels controls a la xarxa viària, els agents també vetllaran perquè no es facin aquest tipus d'activitats.

Més de 16.800 actes

D'ençà que va començar l'estat d'alarma, els Mossos d'Esquadra ja han aixecat més de 16.800 actes arreu de Catalunya contra gent que s'ha saltat el confinament. Tan sols ahir, els agents del cos van interposar-ne 1.382, cosa que eleva el global a 16.820. 

D'altra banda, aquest dijous els Mossos d'Esquadra van detenir deu persones més per infringir l'estat d'alarma i, entre d'altres, enfrontar-se als agents. Amb aquests arrestos, d'ençà que va entrar en vigor l'estat d'alarma pel coronavirus, els Mossos ja han fet 111 detinguts arreu de Catalunya.