CARRETERES
- Redacció / Bovera , Llardecans , Maials

Mor la conductora d'un turisme a la C-12 entre Maials i Flix, en un accident amb un camió

El sinistre s'ha produït al quilòmetre 92,5, ja al terme de Flix. Dos infants que també viatjaven al cotxe han resultat ferits, una en estat crític i un estat greu. A banda, i des del dia de cap d’any, hi ha hagut tres accidents a les Garrigues.

La conductora d'un turisme ha mort aquesta tarda cap a les 16 h en un accident amb un camió a la C-12 entre Maials i Flix. Per causes que encara s'estan investigant, el cotxe ha col·lidit amb el vehicle de gran tonatge al punt quilomètric 92,5, ja al terme de Flix, fet que ha provocat la defunció de C.S.R., de 46 anys i veïna de Flix.  

A més, dos menors que també viatjaven en el mateix vehicle han resultat ferits, una menor en estat crític, que ha sigut traslladada amb helicòpter al Joan XXIII, i un menor en estat greu, traslladat amb unitat terrestre al mateix centre hospitalari. Arran de la incidència, s'han activat 5 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat i 4 ambulàncies i 1 helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

La via s'ha tallat en els dos sentits de la marxa i abans de les 19 h s'hi ha habilitat pas alternatiu.

Aquest sinistre, el segon amb víctimes mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya, arriba tot just després que a les carreteres de les Garrigues hi hagi hagut fins a tres accidents des del dia de cap d’any.  

L'1 de gener a les 18.40 h, els Bombers van activar fins a vuit dotacions i el Servei d'Emergències de Catalunya (SEM) va mobilitzar quatre ambulàncies per respondre a un accident a al quilòmetre 105,5 de la C-12, a l'accés de Maials. La col·lisió de dos vehicles va suposar que un d'aquests s'incendiés i acabés calcinat. No hi havia passatgers al seu interior. Segons el diari Segre, els ocupants d’altres cotxes van ajudar a sortir la conductora del turisme que després va cremar.

El SEM va atendre sis persones, una amb diagnòstic lleu i cinc de caràcter menys greu, i les va traslladar a l'Hospital Arnau de Vilanova. Durant prop d’una hora, entre les 19 h i les 19.57 h, la via va estar tallada en aquest punt, fins que es va reestablir el trànsit.

Estat en què va quedar el cotxe calcinat. (Foto: S.G.)

La tarda del 2 de gener a quarts de cinc, una furgoneta que circulava per la C-12 en sentit Lleida va patir una sortida de via al quilòmetre 113,4, al terme de Llardecans, abans del creuament de la Granadella. No hi va haver ferits. Els Mossos va donar pas alternatiu.

Aquest matí, a les 8.12 h, els serveis d’emergència han rebut l’avís d’un nou incident, aquest cop a la C-233, al terme de Bovera. Un vehicle que circulava en sentit sud ha patit una sortida de via abans d’arribar a aquest municipi de les Garrigues. El SEM ha atès dos persones il·leses i un ferit lleu, al que han traslladat a l’Hospital Arnau de Vilanova per a una nova revisió mèdica.