- Redacció / Les Borges Blanques

El Borges Motor de vehicles d’ocasió deixa el Terrall i es farà a la plaça U d’Octubre

La fira celebrarà la setena edició el cap de setmana de l’11 i 12 de maig i se centrarà en els concessionaris locals. Inclou també un espai per a la compravenda de motos d’ocasió.

(foto: Xavi Minguella)

La fira de vehicles d'ocasió Borges Motor, que se celebra a la capital garriguenca des del 2017 -amb el parèntesi del 2020-, canviarà enguany d'ubicació i en lloc de fer-se al passeig del Terrall com fins ara es trasllada a la plaça porxada U d'Octubre. Segons explica Salvador Noguera, regidor de Promoció Econòmica i Empresa, entre els motius del canvi hi ha els d'evitar la pols i les defecacions d'ocells sobre els cotxes i oferir un espai més recollit, ja que l'Ajuntament ha decidit centrar la fira en els concessionaris locals; l'any passat, de fet, ja van ser pràcticament els únics participants.

Entre aquests es preveu l'exposició d'uns 70 vehicles. "Creiem que els esforços de l'Ajuntament han de revertir, sobretot, en la gent de les Borges", conclou Noguera. La fira serà l'11 i 12 de maig i, tal com ja es vetllava en anteriors edicions, no coincidirà amb altres fires de vehicles d'ocasió properes, com Lleida Ocasió (es va celebrar al març), Autotrac de Mollerussa (va ser del 19 al 21 d'abril) o la de Tàrrega (es farà del 17 al 19 de maig).

Segons avança el regidor borgenc, la plaça U d'Octubre també serà l'escenari de la concentració i exposició de vehicles clàssics que organitza l'entitat Lleida Classic Drivers des del 2022. Fins ara es feia al descampat de l'hort del Rabasser, però enguany serà a la plaça i el carrer la Bassa, "amb més visibilitat, una mica d'ombra i sense grava", diu Noguera. La cita és el diumenge 2 de juny.

També motos
Pel que fa a la fira Borges Motor, aquest any s'hi ha volgut incorporar  un espai per a l'exposició i compravenda de motos d'ocasió, tant per a particulars com per a empreses. "Això s'acostuma a moure sobretot per Internet i no existia un lloc on trobar-se compradors i venedors", explica Noguera. Aquest apartat del certamen està previst destinar-lo al carrer Carme i cal inscripció prèvia per reservar espai, de dos euros per moto.