- Les Borges Blanques

ERO a l'empresa Ediltec de les Borges

L'empresa, situada al polígon Castellots de grans indústries (imatge: GoogleMaps)

L'empresa de material aïllant Ediltec, de capital italià i situada al polígon Castellots de grans indústries de les Borges ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que entrarà en vigor el dijous 20 de juny durant sis mesos i que afecta els 24 treballadors de la plantilla.

Segons informa el diari La Mañana, empresa i treballadors han arribat a un acord segons el qual la plantilla cobrarà els retards acumulats (nòmina d'abril i paga extra de Nadal). L'ERO, però, suposarà que a partir d'ara, durant aquests sis mesos, només es comptarà amb els empleats en funció dels pics de demanda i de producció.

L'acord evita la vaga, segons CCOO
La Federació d'Indústries Tèxtils, Químiques i Afins (Fiteqa) de CCOO afirma que "la ferma implicació de les parts afectades" ha aconseguit la signatura de l'acord, que "ha evitat una vaga". Fa un any, l'empresa ja va presentar un ERO temporal per pèrdues econòmiques i de producció, i CCOO explica que durant aquest temps "s’han succeït tot tipus d’anomalies: incompliment dels acords pactats en l’ERO, endarreriment en el pagament de les nòmines, l’empresa s’ha quedat sense gerent, trasllat de maquinària, l’empresa subministradora ha tallat, per impagament, l’aigua potable, s’ha retirat el servei de neteja...".

Davant d’aquesta, situació els treballadors i treballadores van decidir convocar un vaga indefinida, que finalment no s'ha dut a terme al arribar a l'acord, la negociació del qual no hauria estat "gens fàcil [...] perquè els representants de l’empresa no han estat a l’altura de les circumstàncies i han tensat el procés", segons el sindicat.

L'acord inclou el pagament del deute pendent de les nòmines endarrerides, la recuperació de l’import dels endarreriments pendents del conveni quan l’empresa normalitzi la seva situació econòmica, la represa del servei de neteja i la solució del problema de l’aigua, a més d'informar el delegat de personal de la venda de maquinària.