Opinió
Adrià Garcia

Adrià Garcia

L'educació: cultura

La manifestació que vam viure el passat dia 15 va ser la mobilització més gran que s’ha fet mai a favor del català a l’escola. Però no va ser simplement això. Milers de persones i més de quaranta entitats es van mobilitzar per sortir al carrer a defensar el model lingüístic de les escoles del país i, per tant, també aferrar-se al model educatiu que hi volen.

Molts representants de les nostres escoles de la comarca també hi van assistir, ja que la societat catalana busca fer front a un nou atac que el sistema educatiu català està rebent en aquests moments per part del govern. Sembla que el govern espanyol, juntament amb el polèmic ministre de cultura Wert, vulguin ensorrar la cultura catalana, “inferior” a l’espanyola, i d’aquesta manera noquejar el moviment que ells anomenen “separatista”.Però en realitat l’únic que estan aconseguint és rebre una sèrie de crítiques per part de la societat i fer forta la voluntat del poble català per tirar endavant totes les iniciatives que porta a cap i augmentar els motius per allunyar-se d’Espanya.

Durant molts anys el govern ha deixat Catalunya sense competències, sense molts dels poders que ja tenia, li ha impugnat lleis, li ha retallat autonomia... Per aquest motiu la societat catalana, que ha intentat sempre fer front a tot, ha decidit que la llengua no es toca, i menys en l’àmbit de l’educació, sota el lema: “L’escola catalana no es toca”.