Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Reciclar o pagar

Segons estadístiques oficials del 2012 de l’Agència de Residus de Catalunya, les Garrigues presenta una recollida selectiva del 21%. Aquesta dada és força allunyada del valor mitjà català (39%) i dista encara més de comarques referents, com ara Osona (59% de recollida selectiva). 

La gestió actual dels residus a les Garrigues recau sobre el Consell Comarcal, el qual, a través d’una empresa concessionària, s’encarrega de fer la recollida regular dels contenidors repartits per la comarca. Aquesta gestió, però, s’encareix cada any que passa i representarà un greu problema pressupostari per a l’ens.

Les solucions són vàries, però per mi la clau és actuar en origen i que els percentatges de reciclatge domèstic augmentin. Professionalment sóc dels que intento utilitzar el mínim dels arguments ecologistes i sempre aposta per la practicitat i pels objectius comuns. Reciclar estalvia temps a les llars i dota de més recursos el Consell Comarcal, el qual pot enfortir polítiques ambientals, socials, de salut, etc. O reciclem o paguem, vosaltres trieu.

[article publicat al núm 383 de SomGarrigues]