Opinió
Jordi Esteller

Jordi Esteller

Desitjos per al 2017

  1. Que s’inventi d’una vegada el cotxe volador. Una mica perquè ja fa massa anys que l’hem vist a les pel·lícules, però sobretot perquè sembla l’única manera de posar fi definitivament al conflicte de l’N-240.
  2. a) Davant l’allau de detencions d’independentistes, necessitem que les concentracions davant de l’Ajuntament s’unifiquin fent-ne una al mes. Que si no es perden moltes hores i es paralitza el teixit econòmic català (de fet, crec que és el que intenten aconseguir des d’Espanya). b) I no sé si finalment tindrem referèndum aquest any, però si el fem, si us plau, que sigui de debò i vinculant, no de brometa com l’últim, que no hi ha res pitjor que un procés independentista que es faci pesat fins i tot per als interessats.
  3. Que es demostri que Donald Trump va guanyar gràcies als hackers russos, o que és un extraterrestre enviat per acabar amb l’espècie humana, o que en una visita a les obres del mur de separació amb Mèxic quedi accidentalment tancat a l’altre costat de frontera. El que sigui perquè el president més cunyat de la història de la democràcia no arribi al poder: que els americans tinguin el líder que es mereixen no és culpa dels que el patirem a la resta del planeta.
  4. Que amb el nou any s’acabi la ratxa de morts al món de la música. I si ha de morir algú amb molt èxit però que ja fa massa que s’arrossega, que sigui la moda del reggaeton.
  5. Aquest 2016 ens ha demostrat que quan van mal dades, la humanitat segueix buscant aixopluc en l’extrema dreta i el rebuig a l’estranger igual ara que fa 100 anys o 1.000. Acceptem- ho: com a espècie no donem la talla per arreglar el món, i les Lampeduses i els Aleps seguiran passant, avergonyint-nos a uns i donant justificacions xenòfobes a altres. Simplement donem gràcies per la sort que tenim que per nosaltres anar a un camp de refugiats sigui una opció de voluntariat i no una obligació, i intentem prendre’ns la vida amb bon humor, que de moment encara és gratis i no contamina.