Opinió
Adrià Garcia

Adrià Garcia

Una escola en valors

L'educació en el lleure gaudeix d'una tradició sòlida i llarga a Catalunya. Grans institucions i empreses formen durant tot l'any educadors en el lleure i dissenyen milers d'activitats amb un objectiu principal: omplir de valor educatiu i significat aquest temps humà. Sembla, doncs, que el lleure és una oportunitat idònia per a la transmissió de valors, no de forma directa sinó mitjançant uns pretextos de jocs, rutines i bones pràctiques. Respecte, constància, esforç, solidaritat, coneixement cultural i social...

Tot i això, és perillós quan el lleure esdevé un pur pretext de consumir, un temps estèril mitjançant el qual moltes vegades es malbarata el ja poc capital públic inherent a aquest. Sabem, qui estem posats al món de l'educació en el lleure, que a part de les grans empreses, les petites entitats han de viure d'escasses subvencions que arriben indirectament des d'institucions públiques i que dificulten la vida de molts esplais, caus, casals... que busquen fomentar aquest parèntesi a les seves escoles, barris o ciutats.

És molt important, doncs, apostar per un lleure sostenible, responsable i que estimuli tant la imaginació com el sentit crític i ens ajudi, com ja he emfatitzat anteriorment, a inculcar els valors més genuïns de la nostra societat actual. Per tant, la cura de les institucions que vetllen per una bona educació en el lleure són una bona aposta de futur.