Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Pla B

Crec que ja us he parlat més d'un cop sobre la importància de planificar les nostres tasques diàries, setmanals i anuals. Tenir objectius futurs ens permet conèixer la ruta més curta a seguir per aconseguir-los, alhora que ens facilita plantejar alternatives quan apareixen imprevistos. Els que em coneixeu professionalment sabeu que per mi és tota una obsessió.

Els últims dies hem rebut pluges abundants, en alguns municipis de les Garrigues ha plogut la meitat de la pluja esperada de tot l'any en només 10 dies, però no ens podem queixar, ha sabut ploure d'aquella manera que tant ens agrada, a poc a poc, sense fer maleses.

Amb la pluja, però, arriben aquells moments de pausa en què poc es pot fer al camp i tot està massa amerat per entrar-hi amb el tractor. És en aquest moment que hem de treure la llibreta de Pla B, es tracta simplement d'un bloc, físic o virtual, on anotem i retenim aquelles tasques que mai trobem temps per fer però que de forma recurrent retornen als nostres pensaments. Potser fa temps que sabem que cal canviar les relles, endreçar el magatzem, anar a comprar alguna cosa a Lleida o ficar al dia la paperassa.

No hi ha res més satisfactori que acabar la jornada amb una cervesa a la mà, enmig d'una tertúlia de bar, plovent a fora i havent-nos tret de sobre aquella mosca collonera que feia temps que es cagava a la sucrera.