Opinió
Joan Cornudella

Joan Cornudella

Camp de futbol municipal Ramon Vallés

El passat 24 de novembre se celebrà la segona edició de la festa de l'esport junedenc. Va ser un acte per reconèixer els esportistes més destacats del darrer any. Entre els premiats, ens feu especial il·lusió veure que s'entregués un premi pòstum a Ramon Vallés i Puig. En Ramon del Rillo fou tot un puntal del CF Juneda en les dècades dels 70, 80 i 90. Evidentment, trobaríem moltes altres persones de vital importància en la història d'aquest club centenari. Jugadors que han defensat amb honor i glòria la samarreta del Juneda, entrenadors que signaren magnífiques campanyes i directius que tingueren rellevància per la seva implicació i gestió del club. 

Però en Ramon destacà en els tres àmbits. Fou jugador del primer equip durant 15 temporades, 5 d'entrenador al primer equip, diversos anys entrenant el futbol base (just en el moment de la seva explosió) i 14 temporades a la junta directiva. D'altra banda, el seu arxiu i  fons documental fou vital per a l'elaboració del llibre que vam escriure amb motiu del centenari del club.

Hi ha nombrosos espais esportius que duen el nom de persones rellevants de l'esport local. En trobaríem multitud d'exemples. Dos de ben propers serien l'estadi Ramon Bellmunt d'Arbeca o el camp Ramon Espasa de les Borges Blanques. Si mireu el web de la Federació Catalana de Futbol, comprovareu que el terreny de joc del club junedenc s'anomena ZEM (Zona Esportiva Municipal) de Juneda. Un nom sense cap mena d'història. Just al 2024 se celebrarà el 60è aniversari de l'actual emplaçament del camp de futbol. Pensem que, per tal de commemorar aquesta efemèride, seria una bona idea batejar el camp amb el nom d'una autèntica llegenda del futbol junedenc. Seria un bon i merescut reconeixement a la tasca que va realitzar i als esforços que va fer per a la promoció d'aquest esport al seu poble natal.

Joan Cornudella i Pere Olivart  (Autors del llibre Història del CF Juneda. 1918-2018)