Carlos Pareja Fernández i Rafael Furtado de Oliveira Fundadors de l’estudi Charly Tattoo

Hi havia una demanda molt gran de poder-se tatuar a la comarca

Les Borges Blanques, 1998 i 1997. Situat al carrer Marquès Olivart de les Borges Blanques, el Carlos Pareja i el Rafael Furtado van obrir el passat mes d'abril el seu primer estudi de tatuatge. S'estrenen com a pioners en el món del tatuatge pel que fa a la comarca de les Garrigues. Creuen que és un molt bon moment per fer-ho, tant personal com professional, ja que la situació social actual ha fet que hi hagi una gran demanda i una molt bona acceptació. Ens respon el Carlos en nom dels dos socis.

Pau Reig

PAU REIG - Quan us vau adonar que tatuar era la vostra passió?
CARLOS PAREJA -
Quan vam veure la reacció positiva de les persones a qui fèiem els tatuatges i que marxaven contentes.

P.R. -  Sent tan joves, com va ser la presa de decisió de muntar aquest negoci junts?
C.P.-
Va ser basada en la nostra passió compartida pel món del tatuatge i sobretot també per l'amistat que compartim des de fa molts anys. Som amics des de petits.

P.R. - Per què a Borges?
C.P.-
Vam escollir les Borges Blanques per dues principals raons: la primera, perquè els dos som d'aquí, i la segona raó és perquè vam veure que hi havia una demanda molt gran, tant a les Borges com a la resta de pobles de la comarca i dels voltants. Aquestes van ser les dues principals raons per muntar l'estudi aquí a les Borges.

P.R. - Quin estil de tatuatge domineu?
C.P.-
Dominem diversos estils de tatuatges com són els tradicionals, realistes, geomètrics o a color entre molts d'altres, no tenim un patró fix.

P.R. - Ja tatuàveu abans d'obrir l'estudi?
C.P.-
Practicàvem tatuant els nostres amics a casa. També vaig estar tatuant en algun estudi a Barcelona i ara ja fa cinc anys que tatuo.

P.R. -   Quines influències heu seguit?
C.P.-
 Hem seguit diferents influències d'artistes, sobretot professionals del sector del tatuatge per aprendre i créixer en el nostre treball.

P.R. - Algun tatuatge que us hagi fet més il·lusió tatuar?
C.P.
- Hi ha hagut molts tatuatges que ens han fet il·lusió tatuar, però el primer tatuatge que vam fer aquí a l'estudi va ser el més especial perquè representava el començament de la nostra carrera professional.

P.R. - Quins tatuatges no recomanaríeu que la gent es fes?
C.P.-
 No recomanaríem aquells que poguessin afectar negativament la salut del client així com tampoc tatuatges ofensius o que puguin causar remordiments en un futur.

P.R. -  Creieu que la gent de les Garrigues respondrà positivament a l'obertura de l'estudi i es vindrà a tatuar aquí?
C.P.-
 Creiem que la gent de les Garrigues respondrà positivament a venir a tatuar-se aquí, ja que hi ha un creixement, un interès i una bona situació del món del tatuatge en els últims deu anys.

P.R. -  Alguna persona important o famosa que hàgiu tatuat?
C.P.-
 Hem tingut l'oportunitat de tatuar més d'una persona important. Per mantenir la privacitat de les persones no podem dir qui són, però sí que han marxat molt contentes amb el resultat.

P.R. -  Per què penseu que és més comú tatuar-se avui en dia que no en comparació amb fa 10-15 anys?
C.P.-
 És el que comentàvem abans, és més comú tatuar-se avui en dia que quinze anys enrere perquè hi ha una major acceptació social pels tatuatges i està més ben vist.