COMARCA
- La Pobla de Cérvoles

Jornada medioambiental a l'Arborètum de la Pobla de Cérvoles

Més de 150 voluntaris de “la Caixa” a Lleida - ASVOLCALL –, acompanyats de les seues famílies i de voluntaris del poble van netejar l’Arborètum de deixalles, arbustos, troncs, males herbes, i van plantar 25 arbres nous el passat 15 d’octubre. Van poder comprovar les obres de millora (rec i accessos) que s’estan duent a terme, finançades a través del Conveni de L’Obra Social de “la Caixa” a Lleida i de la Diputació de Lleida, així com també van participar en l’homenatge que la Fundació de l’Arborètum va retre als seus fundadors, doctors Barberà i Boixader.

En motiu d’aquest homenatge, l’Arborètum de les Garrigues Doctor Barberà, de la Pobla de Cérvoles, va rebre també la visita del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui va destacar l'actitud d'aquestes dues persones per dedicar el seu temps a la preservació del patrimoni natural.

Les tasques de neteja
Les tasques de neteja van començar a dos quarts de deu del matí i es van acabar a dos quarts de dues. Després hi va haver un dinar comunitari a la sala d’actes del poble, on els assistents van poder degustar una cassola de tros preparada pels voluntaris de “La Caixa”. La jornada es va acabar a les sis de la tarda, després de la visita a la cultura del vi, del Celler de la Pobla, Mas Blanch i Jové.

Sensible a la necessitat de preservar el medi ambient i conscient de les nombroses agressions de què és objecte aquest espai, amb aquesta activitat, l’Associació de Voluntaris de “la Caixa” a Lleida, ASVOLCALL, pretén evitar futurs incendis del bosc en temps de sequera, i afavorir el creixement de les més de 10 hectàrees d’arbres de diferents espècies que hi ha a l’ Arborètum; a més de complir amb un dels vuit manaments del mil·lenni aprovats per l’ONU “Sostenibilitat del MEDI AMBIENT”.