COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges Blanques invertirà un milió d'euros al casc antic

L’Ajuntament de les Borges Blanques preveu destinar fins a finals del 2012 un milió d’euros en la millora del casc antic i del seu entorn en el marc del desenvolupament del projecte de Pla de Barris 2009-2013. Entre les actuacions previstes, destaca la urbanització sis carrers de la ciutat -els carrers Josep Soler, Concepció Soler, plaça RamonArqués, Carnisseria, Santa Vedruna i Mossèn Just- on es millorarà el paviment, l’enllumenat i s'instal·laran contenidors soterrats de recollida selectiva.

L’objectiu, tal i com explica l’alcalde de les Borges, Enric Mir és “afavorir la dinamització i promoció comercial així com millorar la qualitat de vida al casc antic”. Mir explica que l’aportació municipal al pla de Barris serà del 17% en lloc del 25% previst inicialment. El consistori aconsegueix així estalviar 20.000 euros de la seua aportació gràcies a noves subvencions.


Altres projectes

El projecte del Pla de Barris va més enllà de les millores urbanístiques. Paral·lelament s’han endegat projectes destinats a la dinamització i promoció comercial del casc antic per afavorir la instal·lació de nous establiments a la zona, així com programes de suport domiciliari a la gent gran, i d’atenció a les dones.

El pla de Barris preveu una inversió de 5 milions d’euros en diferents anualitats, del 2009 al 2013. Fins ara s’han invertit 330.000 euros. Entre les actuacions realitzades, destaca la instal·lació de la canalització dels serveis de telecomunicacions al Casal Marino, o la millora de l’eficicència energètica a l’Ajuntament on també s’han dut a terme obres per eliminar les barreres arquitectòniques.