COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges acull la II Fira de Modelisme i Wargames

Foto de l'edició de l'any passat

Les Borges Blanques acollirà els dies 22 i 23 d’octubre la segona edició de la Fira de Modelisme i Wargames que enguany està dedicada a la Guerra del Francès.

El certamen està organitzat per l’Associació Airbone Lleida i compta amb el suport de l’Ajuntament de les Borges. Segons explica el regidor de Promoció econòmica, comerç, fires i mercats, Jordi Ribalta, aplegarà a 20 botiges especialitzades, 25 expositors de maquetes, 60 jugadors de jocs d’estratègia i 30 participants que faran una exhibició de vaixells amb ràdio control. L’objectiu és, “oferir als aficionats a les miniatures aquest espai de la nostra ciutat, per a un certamen que servirà, també, per promocionar les Borges Blanques i els seus atractius turístics, comercials i culturals” diu Ribalta.

La inauguració del certamen anirà a càrrec de l’alcalde Enric Mir, el 22 d’octubre a les 12.30 hores. La fira obrirà les seues portes a les 11.00 hores amb una partida de jocs d’estratègia, partides de wargames i exposicions, com la de vehicles de la II Guerra Mundial o el taller amb un simulador de vol per a ordinadors. Diumenge al migdia hi ha prevista una exhibició de vaixells amb radiocomandament i partides de jocs d’estratègia. L’acte de clausura començarà a les 19.00 hores i estarà presidit pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro.

Entre els expositors -procedents de tot l’Estat espanyol-, hi haurà botigues de modelisme, expositors de maquetes i diorames, taules de jocs d’estratègia i un torneig de wargames, amb la presència de jugadors professionals que ensenyaran les seues habilitats als principiants.

D’altra banda, en el marc de la Fira també hi haurà espai per a la solidaritat. Cosmin Ionescu, un nen de 10 anys de les Borges que ha patit un càncer a la cama, mostrarà les seues figures de Lego per ajudar a difondre la seua lluita personal.

El preu de l’entrada és de 2 euros per als adults i el 10% de la recaptació es dedicarà a la Marató de TV3. A més, hi ha la possibilitat de comprar una entrada per la Fira i la visita a l’Espai Macià per 5 euros.