COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges amplia el cementiri amb 80 nínxols

L’Ajuntament de les Borges Blanques ampliarà el cementiri amb la construcció de 80 nínxols. Segons el regidor d’Urbanisme i portaveu del Govern municipal, Francesc Mir, s’està a punt d’esgotar l’espai disponible. I és que actualment només hi ha 10 nínxols buits. Amb aquesta ampliació esperem cobrir les necessitats d’aquest servei per als propers 4 anys, ja que les estadístiques municipals detallen que cada any s’ocupen una mitjana de 18 nínxols al cementiri de les Borges Blanques”, ha detallat Mir.

Aquesta intervenció es farà en la zona central del cementiri, al costat del nou espai verd i costarà 56.000 euros. Es concretarà en quatre nivells de 20 nínxols prefabricats de formigó, amb unes mides de 270 centímetres de fons, 75 d'alt i 96 d’amplada.

La segona fase, amb la qual es preveu ampliar el cementiri fins a un total de 152 nínxols nous, es deixa per més endavant.

L’alcalde de Les Borges, Enric Mir, ha manifestat que els treballs començaran d’aquí a un mes i que estiguin enllestits a principis de l’any vinent. Així mateix, el concurs de licitació es farà entre les empreses del poble. “Una de les prioritats de l’equip de Govern és adjudicar totes les obres possibles a les empreses de les Borges Blanques per donar feina als negocis de la ciutat. D’aquesta manera es contribueix a dinamitzar la nostra economia”, ha dit. Finalment, Mir ha afegit que les obres no afectaran als horaris i serveis del cementiri.