COMARCA
- Les Borges Blanques

Prop de 5.000 visitants a la Fira de Modelisme i Wargames

Cosmin Ionescu, ensenyant les maquetes que ha realitzat mentre lluitava contra el càncer. Foto: Ajuntament

Prop de 5.000 persones han visitat aquest cap de setmana la Fira de Modelisme i Wargames de les Borges Blanques, que enguany ha celebrat la seua segona edició.
L’alcalde Enric Mir s’ha mostrat satisfet de la bona acollida que ha tingut per part del públic i ha manifestat que “les Borges es consolida com a màxim exponent del modelisme i les seues variants a les comarques de Lleida”. En aquesta mateixa línia s’ha expressat el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, qui ha parlat de les Borges com la capital del Modelisme.

Entre els actes firals que es van celebrar al Pavelló de l’Oli cal destacar una partida de jocs d’estratègia, en què es va recrear la batalla de Bailén, el simulador de vol per ordenador i la possibilitat de provar punteria en una zona habilitada com a sala de tir, així com l’exposició de vehicles de la II Guerra Mundial.

Pel que fa als actes exteriors, cal destacar l’exhibició de vaixells amb radiocomandament, a càrrec del Club Modelisme de Tàrrega, que va congregar un bon nombre de curiosos a les Basses dels jardins del Parc del Terrall.

L’equip de govern ja ha començat a treballar en la propera edició d’aquest certamen, l’únic que se celebra a Ponent d’aquestes característiques. Organitzat per l’Associació Airbone Lleida ha aplegat 20 botigues especialitzades, 25 expositors de maquetes, 60 jugadors de jocs d’estratègia.

La vintena d’expositors estan molt satisfets tant de les visites com de les vendes i ens han assegurat la seva participació l’any que ve”, ha remarcat Jordi Ribalta. “La propera edició ampliarà la superfície d’exposició ja que la intenció és afegir més activitats tant per als adults com per als petits”, afegeix. En aquest sentit s’estudia la possibilitat d’instal·lar una gran pista d’Scalextric.

D’altra banda, en el marc de la Fira, Cosmin Ionescu, un nen de 10 anys de les Borges que ha patit un càncer a la cama, va mostrar les seues figures de Lego per ajudar a difondre la seua lluita personal.