COMARCA

La CUP d'Alfés es planteja presentar una moció de censura

La Candidatura d’Unitat Popular d’Alfés es planteja presentar una moció de censura contra l’alcalde convergent Hilari Guiu després que aquest cancel·lés la celebració d’un ple extraordinari ahir, 26 d’octubre. Segons assegura aquesta formació, ho hauria fet en veure’s en minoria per l’absència de darrera hora de tres regidors del Govern. La CUP denuncia a través d’un escrit publicat a la seua pàgina web que l’alcalde va decidir comunicar als presents “sense més explicacions”, que el Ple no se celebraria “en comprovar que la situació li representava afrontar la sessió sense suports i, per tant, perdre les diferents votacions”. Entre altres punts de l’ordre del dia, s’hi havia de sotmetre a votació quatre mocions presentades pel grup de la CUP que pretenien aprofundir en la participació ciutadana.

Des de l’Assemblea Local de la CUP d’Alfés, recorden a l’alcalde que no té potestat per a desconvocar un Ple (només per a convocar-lo) i que de les úniques situacions que, per llei, poden ser motiu de desconvocatòria no se’n complia cap: ni l’absència de quòrum (fixat en un terç dels membres de la corporació), ni l’absència de l’alcalde, ni la del secretari o secretària.

Finalment, la CUP considera aquest tipus de pràctiques “més pròpies de governs totalitaris que d’un Ajuntament democràtic i considera intolerable que, a dia d’avui, encara es donin situacions com aquesta”.

Per ara, l’alcalde d’Alfés, Hilari Guiu ha declinat fer declaracions al respecte per evitar generar una polèmica innecessària.

A les passades eleccions municipals, la CUP d’Alfés va obtenir tres regidors per dos de CiU i ERC però el pacte entre els dos últims va donar l’alcaldia a CiU relegant la Candidatura d’Unitat Popular a l’oposició.